Home » Archives » Ježiš, môj psychológ

Ježiš, môj psychológ

Koľkokrát sme aj my boli v stave úzkostného vyčerpania a potrebovali sme navštíviť psychológa? Alebo sme možno potrebovali len počuť radu, pocítiť niečiu ruku na pleci či sa cítiť vypočutí.

Autor: Soňa Krajčovičová

Koľkokrát sme aj my boli v stave úzkostného vyčerpania a potrebovali sme navštíviť psychológa? Alebo sme možno potrebovali len počuť radu, pocítiť niečiu ruku na pleci či sa cítiť vypočutí. Vedieť, že nás niekto počúva a je ochotný nám pomôcť.

Presne o to sa snaží aj kniha Ježiš, môj psychológ – pomôcť jej čitateľovi uvedomiť si dôležité veci a nasmerovať ho tam, kam on sám potrebuje. Byť skrze Ježiša jeho psychológom. Hlboká a silná kniha v sebe ukrýva pravdu a silu, môžeme z nej načerpať povzbudenie a zakúšať stále odznova Božiu lásku a prítomnosť. 

Jej autor Carlo Nesti však nie je ani psychológ a ani teológ. Je, ako on sám tvrdí, „len obyčajný novinár a bežný pozorovateľ“. Nesnaží sa kázať, aj keď to tak niekedy vyzerá, a ani sa robiť, že je niekým viac ako my čitatelia. Je jedným z nás. Zjavné je, že už našiel svoju životnú cestu – byť Božím dieťaťom. 

Autor knihu rozdelil na kapitoly, ktoré – každá sama za seba – nesú hlbokú myšlienku. Začínajú sa úryvkom zo Svätého písma spolu s výrokom známej osoby a pokračujú smerovaním bližšie k Bohu, radami a zamýšľaním sa. Niektoré kapitoly nás môžu zaskočiť pravdivosťou a úprimnosťou, ktoré môžu aj zabolieť, ale to, čo bolí, veľa učí. Prečo knihu čítať?  Dá nádej, silu a pocit, že na nič v tomto svete nie je nik sám a že všetko je možné riešiť s Bohom. A on bude počúvať, pomáhať, viesť a hlavne milovať nezištne a navždy!

Fotografie: Soňa Krajčovičová

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *