Home » Archives » Milí priatelia a sympatizanti!

Milí priatelia a sympatizanti!

Dnes štartujeme našu každoročnú osvetovú kampaň 25. marec – Deň počatého dieťaťa. Je to už 22. ročník a pozývame i vás – pridajte sa! Mottom tohto ročníka je slogan Život je dar.

Autor: Fórum života

Dnes štartujeme našu každoročnú osvetovú kampaň 25. marec – Deň počatého dieťaťa. Je to už 22. ročník a pozývame i vás – pridajte sa! Mottom tohto ročníka je slogan Život je dar. V súvislosti s ťažkými celospoločenskými okolnosťami a udalosťami si uvedomujeme, aký je život krehký. Vidíme udalosti na Ukrajine a podávame prostredníctvom Siete pomoci pomocnú ruku. Na druhej strane si uvedomujeme, aký vzácny je život a že každý človek potrebuje nádej – nádej, že zlé pominie, nádej, že bude lepšie, nádej, že situáciu zvládne. Opäť sa s prosbou uchádzame o vaše 2 percentá. Využite možnosť poukázania 2 % z vašich zaplatených daní pre dobrú vec. Každá finančná čiastka nám vytvára podmienky pre činnosti v prospech daru života a ochrany ľudskej dôstojnosti. Ale späť ku kampani 25. marec. Novinkou tohto ročníka je spolupráca s gréckokatolíckou rómskou misiou. Rómske ženy pre Fórum života vyrobili ekologické mydlá s názvom Vôňa bábätka. Týmto kreatívnym spôsobom podporili kampaň a výťažok z predaja mydiel bude použitý na jednotlivé projekty Fóra života. Kampaň bude prebiehať najmä v online priestore, do ktorého vás srdečne pozývame. Na sociálnych sieťach Fóra života budú publikované kvalitné články, videá, zamyslenia a podnety, ktoré podporujú myšlienku, že život je dar. Takisto však chceme zasievať semienko vo farnostiach, školách, spoločenstvách a samozrejme rodinách, aby povedomie o tom, že človek je človekom od počatia klíčilo a rástlo. Symbolom kampane je biela stužka a Fórum života pozýva všetkých, ktorým záleží na hodnote života, aby si ju pripli na odev a použili ju na profilový obrázok na svojich sociálnych sieťach.  Bližšie informácie o kampani Deň počatého dieťaťa a všetkých súvisiacich aktivitách nájdete na stránke www.25marec.sk.

Pri pohľade na vizuál kampane Dňa počatého dieťaťa vidieť krásne znázornený kolobeh života. Vľavo dieťatko v prenatálnom štádiu, vpravo starček a medzitým spleť rôznych životných okolností. Život má svoju hodnotu v každom veku a štádiu, nie len vtedy, ak prináša radosť, nie len vtedy, ak dokáže vyprodukovať hodnoty alebo peniaze. Každý život si zaslúži úctu. V kampani v tomto roku 2022 chceme len pripomenúť fakt, že každý život popri svojej nevyčísliteľnej hodnote potrebuje NÁDEJ. Nádej je to, čo dokáže pohnúť miliónmi ľudí, nádej, že bude lepšie, nádej, že bude opäť dobre. Každý život potrebuje nádej, že ho má niekto rád, nádej, že sa mojim blízkym nič zlé nestalo a sú živí a zdraví. S ohľadom na situáciu na Ukrajine si uvedomujeme hodnotu mieru a bezpečia. Vo vojne sa ľudský život stáva štatistikou. Vráťme sa k jeho skutočnej hodnote v každom veku a v každom štádiu. 
Mydlá pre Fórum života: UMYTE SI RUKY A OSLÁVTE S NAMI ŽIVOT!
Mydlo, ktoré 3-krát čistí, pretože ❶ očistí Vaše ruky, ❷ chráni prírodu a ❸ pomáha čistiť srdcia, a to najmä srdcia Rómov, ktorým dáva prácu.

Fotografie: Fórum života

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *