Home » Archives » Piatok utrpenia Pána: Vložili ho do hrobu

Piatok utrpenia Pána: Vložili ho do hrobu

Dnes je tichý, iný deň – väčšina z našich blízkych sa postí. To znamená, že tí, ktorí už mali dvanásť rokov a nemali ešte šesťdesiatpäť, sú dnes znovu o chlebe a vode. Prečo?

Autor: Mária Kohutiarová

Dnes je tichý, iný deň – väčšina z našich blízkych sa postí. To znamená, že tí, ktorí už mali dvanásť rokov a nemali ešte šesťdesiatpäť, sú dnes znovu o chlebe a vode. Prečo? Lebo chceme aj takto ukázať Ježišovi, ako veľmi spolu s ním chceme prežívať jeho utrpenie za nás a ako veľmi si ho vážime, že sa dokážeme zriecť jedla a iných radostí. Pripomíname si, ako veľa síl a bolesti ho stál dnešný deň – až tak, že zomrel. A vložili ho do hrobu.

Úloha

Aby sme to mali pred očami, pripravíme si Boží hrob. Stačí do neho premiestniť svoje „uteráky“ lásky – aj Ježiš bol zavinutý s láskou do plátna a tak bol uložený na odpočinok po smrti. Ak nájdeš taký veľký kameň, ktorý zakryje otvor hrobu, môžeš ho zatvoriť. Vo večernej modlitbe poďakujeme v tichu Ježišovi za jeho lásku, ktorá dokázala obetovať svoj život. Porozmýšľame, čo by sme mohli obetovať my.

Fotografie: Unsplash

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *