Home » Archives » Svätá sobota: Obetný baránok

Svätá sobota: Obetný baránok

Na dnešný deň budeme mať výnimočne dve úlohy. Dnes je opäť deň ticha, uvažovania, modlitby, sklonenia sa pred Ježišovou láskou, ktorá dala svoj život za nás.

Autor: Mária Kohutiarová

Na dnešný deň budeme mať výnimočne dve úlohy. Dnes je opäť deň ticha, uvažovania, modlitby, sklonenia sa pred Ježišovou láskou, ktorá dala svoj život za nás. Pamätáš si príbeh z Písma, v ktorom sa spomína baránok? Je to v príbehu Abraháma a Izáka, keď mal Abrahám obetovať svojho syna, narodeného v starobe, tak ako mu to bolo prisľúbené. Abrahám aj Izák boli poslušní, milovali Boha, hoci to bolo ťažké – ale Boh ich chcel len skúšať. Našli v kroví baránka a toho nakoniec obetovali.

Úloha

Prečo o tom práve teraz hovoríme? Odpoveď nájdeš, ak si vytlačíš obrázok z Prílohy a splníš úlohu. Nezabudni: Boh nás tak veľmi miloval, tak veľmi chcel, aby sme sa mohli znovu vrátiť k nemu, že neľutoval ani svojho jediného Syna. Aj on bol poslušný až na smrť za nás! Ešte dopoludnia pri návšteve Božieho hrobu poďakujem Ježišovi za jeho veľkú lásku. Popremýšľam, ako by som mohol zlepšiť svoju poslušnosť – tak ako boli poslušní Abrahám, Izák aj Ježiš! 

Sobota večer 

Kameň odvalený! 

Už vieš tú fantastickú správu? Že o tom nepísali v novinách ani to nedávali v televízore? Ježiš vstal z hrobu! Ozaj! Kameň je odvalený! Všetko, čo sľúbil, sa splnilo: premohol smrť, zlo, hriech! Svojím zmŕtvychvstaním nám dal nový život, novú šancu! Dnes môžeme ozaj radostne spievať Aleluja! Ak budeme kráčať a žiť s Ježišom, nikdy nebude žiadna ťažkosť, problém, bolesť, zlo, hriech, ktorú by on nepremohol! 

Úloha

Odvaľ kameň na Božom hrobe aj ty! Zapáľ sviečku! Preves cez kríž kúsok bieleho plátna na znak, že Ježiš vstal a v hrobe ostali len poskladané plachty. A čo tak si zaspievať? Toto určite poznáš! Urobte si doma orchester – a hrajte na všetkom, čo sa dá, od variech až po palacinkár – môžete aj tancovať! Radosť môže byť teraz bez konca! Link na pieseň: https://www.youtube.com/watch?v=2Stz4y5R7QI.

Fotografie: Unsplash

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *