Home » Archives » Časopis Rebrík ponúka predplatné na školský rok 2022/2023

Časopis Rebrík ponúka predplatné na školský rok 2022/2023

Detský kresťanský časopis Rebrík oslavuje 33. ročník a pre svojich čitateľov prichystal aj tento rok predplatné na školský rok 2022/2023.

Autor: Soňa Krajčovičová

Detský kresťanský časopis Rebrík oslavuje 33. ročník a pre svojich čitateľov prichystal aj tento rok predplatné na školský rok 2022/2023.

Nachádzajú sa v ňom témy, ktoré pomáhajú hľadať odpovede na otázku: Čím chcem byť?, vysvetľujú, čo znamená domov a čo znamená byť cudzincom, alebo čo robiť, keď sme stratili niekoho blízkeho. Každá téma bude ponúkať veľa podnetov na aktivity v rodine, škole alebo vo farskej komunite. Témy budú tiež nabádať k aktívnemu žitiu v liturgickom roku. Pribudne i nová rubrika V Božom objatí, ktorá priblíži deťom Božiu lásku, to, ako ju prijímať a ako prežívať a opätovať.
Rubrika Za dverami farnosti dáva pohľad do rôznych farností. Ďalšia rubrika Listy zo Samburu pomáha rozvojovému vzdelávaniu čitateľov. Dvojici Rebovi a Rike píše ich kamarátka Preciosa listy z Kene o živote v tejto časti zeme. Trojica strážnych psov – Mela, Shiraz a Sky – stráži dôležitú faru v meste Barsaloi a čitateľom chystá rôzne úlohy či hádanky na obohatenie vedomostí o spôsobe života v regióne Samburu.
Písmenková polievka je rubrika s príbehmi a básňami či s pracovnými listami pre predškolákov a školákov. V strede časopisu sú aj prílohy na vystrihovanie, hry alebo skladacie knižky. Na poslednej strane býva aj komiks.
Rebrík je určený pre deti vo veku od 6 do 10 rokov a vychádza mesačne počas celého školského roka. Čitateľov nabáda k prijatiu kresťanského života a pomáha formovať deti vo farnosti, rodine alebo škole. Tiež je podporou v príprave na prvé sväté prijímanie a čitatelia majú šancu učiť sa čítať s porozumením. Obsahuje tvorivé podnety na využívanie voľného času a prežívanie rodinných vzťahov. Je vhodným doplnkom k učebným materiálom. Prvé číslo vyjde v septembri a posledné – desiate – v júni. Predplatné je 17,50 € a zahŕňa desať čísel aj s poštovným.
Rebrík sa dá objednať na e-shope vydavateľstva DON BOSCO www.donbosco.sk, cez stránku časopisu www.rebrik.sk alebo na telefónnom čísle 0910 777 587.
Zdroj: www.saleziani.sk

Foto: saleziani.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *