Home » Archives » Pápež František: Zneužívanie má v Cirkvi nulovú toleranciu

Pápež František: Zneužívanie má v Cirkvi nulovú toleranciu

Pápež František poskytol 2. júla v Dome svätej Marty rozhovor agentúre Reuters, kde sa otvorene vyjadril aj k téme zneužívania.

Pápež František poskytol 2. júla v Dome svätej Marty rozhovor agentúre Reuters, kde sa otvorene vyjadril aj k téme zneužívania.

Pápež konštatoval, že hoci sa boj proti zneužívaniu začal v Cirkvi pomaly, stav je nezvratný a nie je o čom debatovať. Je si vedomý, že na lokálnej úrovni pretrváva zdráhanie sa voči tomu, aby sa otvorili a riešili tieto problémy, ale je si istý, že toto je správna cesta. Spomenul aj rozdelenie Dikastéria pre náuku viery na dve sekcie, pričom jedna sa venuje len téme zneužívania. Po pripomenutí štatistík pápež dodal: „Toto však nič neospravedlňuje. Aj keby išlo len o jeden prípad, bolo by to hanebné. A my musíme bojovať aj za jeden prípad. Zneužívanie je neprípustné, pretože je to zabíjanie tej osoby, ktorú mám zachraňovať. Ako kňaz mám pomáhať rastu a spáse týchto ľudí. Ak ich zneužívam, zabíjam ich. Toto je hrozné.“ Podľa slov pápeža má zneužívanie v Cirkvi nulovú toleranciu.

Z podkladov SR VR TO MTA informovala Mária Kohutiarová

Foto: Vatikánsky rozhlas

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *