Home » Archives » Redakcia MTA nadviazala spoluprácu s redakciou Naša Žilinská diecéza

Redakcia MTA nadviazala spoluprácu s redakciou Naša Žilinská diecéza

Vzájomné učenie a počúvanie sa, ako aj inšpirácia z práce a skúsenosti oboch tímov boli na programe spoločného stretnutia členov oboch redakcií dňa 6. 7. 2022 v Žiline.

Autor: Mária Kohutiarová

Vzájomné učenie a počúvanie sa, ako aj inšpirácia z práce a skúsenosti oboch tímov boli na programe spoločného stretnutia členov oboch redakcií dňa 6. 7. 2022 v Žiline.

Redakcia diecézneho časopisu Moja Trnavská arcidiecéza existuje necelý rok, preto privítala otvorenosť a ochotu tímu rovnakého diela v Žiline podeliť sa o ich získané skúsenosti – nakoniec, práve on bol vzorom pre vznik trnavskej podoby diecézneho časopisu.

Mesačník Naša Žilinská diecéza vychádza už desať rokov, preto sa má ich tím na čele so šéfredaktorom vdp. Zdenom Pupíkom o čo deliť. Vzájomné stretnutie bolo naplno inšpiratívne pre obe strany – čo do tvorby obsahu, práce s kmeňovými a externými redaktormi, skúsenosťami so sociálnymi sieťami, inzerciou aj komunikáciou s domovskou diecézou ako zriaďovateľom. Oba tímy redakcií sa stretli na pracovnom obede, neskôr spoločne prešli realitu a výzvy, ako aj otázniky oboch diel. Záverom sa členovia redakcie MTA zúčastnili moderovanej diskusie na tému Cirkev a Slovensko, kde jedným z hostí bol aj čerstvý generálny vikár Žilinskej diecézy – vdp. Martin Kramara, doterajší hovorca KBS. Súčasťou pracovnej cesty tímu MTA bolo aj navštívenie pútnického miesta Višňové pri Žiline, odkiaľ prinesú materiál aj pre čitateľov nášho časopisu.

Foto: Archív časopisu Naša Žilinská diecéza, Morees Gaggi

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *