Home » Archives » Keď bojujem, nie som sám

Keď bojujem, nie som sám

Recenzia na knihu: Duchovný boj a rozlišovanie duchov

Autor: Soňa Krajčovičová

Recenzia na knihu: Duchovný boj a rozlišovanie duchov

Duchovný boj prežíva každý z nás, len nie vždy si to uvedomujeme. Niekedy vôbec. Je to preto, že „nepriateľ si počína tak ako falošný milenec, ktorý chce zostať skrytý a nechce, aby ho odhalili“. Ale on sa odhaliť dá, len musíme chcieť a snažiť sa. Musíme zapnúť svetlá.

S knihou od Dana Burkeho sa nám to môže podariť oveľa ľahšie. Riaditeľ spoločnosti EWTN News National Catholic Register a zakladateľ a prezident organizácie Avila Institute for Spiritual Formation si v živote prešiel mnohým zlom a ťažkosťami. No jeho vnútorná sila pramení z nájdenia Ježiša Krista. Ani Burke nevedel správne bojovať so zlom, ale naučil sa to vďaka Bohu a pochopeniu toho, že on nás v boji neopúšťa, ale dáva nám potrebnú silu a milosti, aby sme vyhrali. Zlo sa z nášho života úplne vymazať nedá, dá sa nad ním len stále dookola vyhrávať. Nebude to až také ťažké, ako sa zdá, ak bude vaším prvým krokom prečítanie tejto útlej knižky.

Počas čítania som si prešla viacerými fázami. Fázou úžasu, strachu, radosti a nádeje. Autor sa odvíjal od života a múdrosti najmä svätého Ignáca a iných mystikov, ktorých výklad je niekedy zložitejší, no v tejto knihe povedaný „po lopate“. Jednotlivé kapitoly odhaľujú pravidlá, ktorých dodržiavanie nám uľahčí život a duchovný boj. Sú písané priateľsky a veľmi jasne, čiže sa v nich iste nestratíte. Po prečítaní  radi otvoríte knihu opäť a pozornejšie si v nej vyznačíte pre vás kľúčové kroky k radosti z víťazstva.

Partnerom tejto rubriky je vydavateľstvo Zachej.sk

Foto: autorka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *