Home » Archives » Koncom augusta predstavia vo Vatikáne druhú fázu synodálneho procesu

Koncom augusta predstavia vo Vatikáne druhú fázu synodálneho procesu

Vo Vatikáne dňa 26. augusta predstavia druhú etapu synodálneho procesu, prebiehajúceho v celej Katolíckej cirkvi na tému „Za synodálnu Cirkev: spoločenstvo, spoluúčasť a misia“.

Autor: Mária Kohutiarová

Vo Vatikáne dňa 26. augusta predstavia druhú etapu synodálneho procesu, prebiehajúceho v celej Katolíckej cirkvi na tému „Za synodálnu Cirkev: spoločenstvo, spoluúčasť a misia“.
Na tlačovej konferencii v piatok 26. augusta 2022 o 13. hodine v tlačovom stredisku Svätej stolice vystúpia generálny sekretár synody biskupov kardinál Mario Grech a generálny relátor kardinál Jean-Claude Hollerich, SJ, arcibiskup Luxemburgu. Poskytnú údaje o syntézach z rozsiahlych konzultácií s Božím ľudom v prvej fáze synodálneho procesu, ktoré budú doručené generálnemu sekretariátu synody do 15. augusta 2022. Budú tiež informovať o spôsobe vypracovania dokumentu pre kontinentálnu fázu synodálneho procesu, informovalo tlačové stredisko Svätej stolice v komuniké.
Pripomeňme, že v nasledujúci deň – v sobotu 27. augusta o 16.00 – bude pápež predsedať riadnemu verejnému konzistóriu kardinálskeho zboru na kreovanie nových kardinálov a na hlasovanie ohľadom niekoľkých káuz svätorečenia. Ceremónia sa bude konať v Bazilike sv. Petra. V nedeľu 28. augusta dopoludnia zas pápeža čaká pastoračná návšteva talianskeho mesta L’Aquila, kde otvorí svätú bránu pri príležitosti tzv. celestínskeho odpustu.
Foto: Vatikánsky rozhlas

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *