Home » Archives » Pápež píše mladým na Mladifest do Medžugorja

Pápež píše mladým na Mladifest do Medžugorja

Rovnako ako v predchádzajúcich dvoch rokoch, aj teraz pápež František vo svojom posolstve oslovuje mladých zídených na Mladifeste v čase od 1. do 6. augusta 2022.

Autor: Mária Kohutiarová

Rovnako ako v predchádzajúcich dvoch rokoch, aj teraz pápež František vo svojom posolstve oslovuje mladých zídených na Mladifeste v čase od 1. do 6. augusta 2022.

Mladifest, ktorého návštevnosť sa vie vyšplhať na stotisíc návštevníkov a kde sa spovedá v devätnástich jazykoch, ponúka vo svojom 33. ročníku duchovný, ale aj kultúrny program pre mladých z celého sveta. Práve týchto mladých oslovil pápež svojím listom, kde ich povzbudzuje nezostať stáť a neuzavrieť sa do seba, ale prísť k Ježišovi, kde nájdu pokoj. Len s ním dokážu potom mladí prijať jarmo lásky, ktoré nás pozýva milovať všetkých okolo seba, a tak poskytnúť jediný liek pre ľudstvo. Svätý Otec odovzdal mladých Márii: „Nasledujte príklad Márie, jeho a našej Matky, ktorá vás k nemu privedie. Zverte sa Stelle Maris (Morskej hviezde), znameniu nádeje na rozbúrenom mori, ktorá nás vedie do prístavu pokoja. Ona, ktorá pozná svojho Syna, vám pomôže napodobňovať ho vo vzťahu k Bohu Otcovi, v súcite voči blížnym a v uvedomovaní si toho, čím sme povolaní byť – Božími deťmi. V tomto čase, uprostred leta, vás Pán pozýva prežívať prázdniny s ním na tom najšpeciálnejšom mieste, aké existuje: vo vašom srdci.“ Posolstvo pápeža Františka pre mladých na Mladifeste prečítal apoštolský vizitátor Medžugorja – arcibiskup Aldo Cavalli.

Foto: Vatikánsky rozhlas

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *