Home » Archives » Septembrové číslo časopisu Moja Trnavská arcidiecéza

Septembrové číslo časopisu Moja Trnavská arcidiecéza

Tohtoročné štvrté tlačené číslo duchovno-spoločenského časopisu Trnavskej arcidiecézy, ktoré vyjde v septembri 2022, sa venuje téme Osobní strážcovia.

Autor: Soňa Krajčovičová

Tohtoročné štvrté tlačené číslo duchovno-spoločenského časopisu Trnavskej arcidiecézy, ktoré vyjde v septembri 2022, sa venuje téme Osobní strážcovia.

Časopis Moja Trnavská arcidiecéza vychádza štyrikrát do roka v tlačenej forme a okrem toho v online forme na stránke www.mojatrnavska.sk. Septembrové číslo ponúka v rubrike Buditelia rozhovor so sestrou Máriou Ritou, učiteľkou informatiky, ktorá sprevádza mladých a mamičky na materskej. Celý rozhovor je dostupný aj v aplikácii Spotify. Recenzia na knihu 21 dní s Michalom Archanjelom ponúka pohľad na knihu, ktorá môže pomôcť zvíťaziť nad zlom. Do 5. októbra 2022 sa dá zapojiť aj do súťaže o túto knihu. Rubrika Téma je venovaná anjelovi strážnemu a tomu, aký má význam pre život človeka. Generálny vikár Trnavskej arcidiecézy Mons. Peter Šimko v stĺpčeku rozpráva o diablovi a jeho moci nad človekom, ktorej sa však dá zbaviť. Ponúka k tomu niekoľko rád. ABÚ zblízka prináša pokračovanie z Arcibiskupského úradu v Trnave, ktoré teraz približuje prácu súdneho vikára vdp. JCLic. Petra Škultétyho. V Ankete respondenti odpovedali na otázku: „Kým je pre mňa anjel strážny?“ Rubrika Mladým ponúka sedemnásť bodov ako inšpiráciu pre randiacich. Rubrika Farnosť sa teraz pre zmenu venovala nástroju na prehĺbenie duchovného života vo farnosti, systematickej formácii veriacich a ich aktívnemu zapojeniu do života vo farnosti. Ďalšie tri strany sa venujú nedávno zosnulému kardinálovi Jozefovi Tomkovi, osobitné autentické svedectvá zo skúsenosti s ním vydalo pre MTA niekoľko osobností nášho cirkevného a spoločenského života. Rubrika Kresťan v spoločnosti predstavuje Petra Chmelu a jeho život producenta dokumentárnych filmov. Miništranti si môžu prečítať niečo o svojom osobnom strážcovi – svätom Dominikovi Saviovi. Ďalšie strany odhaľujú rubriky Svedectvá, Dobré dielo, Liturgické okienko či Synodálny tip. V rubrike Svätí predstavujeme život jedného z nových svätcov,  Titusa Brandsma, novodobého adepta na spolupatróna novinárov.

Časopis je možné nájsť v kostoloch vo všetkých farnostiach už 11. septembra za dobrovoľný príspevok (náklady na tlač sú 0,50 € kus), rovnako ako aj na webovej stránke www. mojatrnavska.sk, fb a ig stránke redakcie.

Foto: Michal Koricina

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *