Home » Archives » Dobrý bodyguard má všetko pod kontrolou

Dobrý bodyguard má všetko pod kontrolou

Každý z nás pozná postavičky anjelov z filmov, komiksov, kostolov. Dajú sa bežne kúpiť v obchodoch. Čo všetko o anjeloch vieme?

Autor: Mons. Peter Šimko

Každý z nás pozná postavičky anjelov z filmov, komiksov, kostolov. Dajú sa bežne kúpiť v obchodoch. Čo všetko o anjeloch vieme?

Sú to duchovné bytosti stvorené Bohom, nemajú telo, nerozmnožujú sa a každý z nich je jedinečný. S Božím dovolením sa môžu zjaviť v telesnej podobe rozličným spôsobom, napríklad v podobe človeka, ale aj zvieraťa (pes Sivko u svätého dona Bosca).

Keď svätý Serafim Sarovský raz povedal, že aj ten najmenší zlý duch má takú moc, žeby mohol zničiť tento svet, ale nemôže, lebo Boh mu to nedovolí, potom akú moc majú dobrí anjeli – a osobitne naši anjeli strážcovia?

Dobrý bodyguard ochraňuje tak, že má všetko pod kontrolou a je zároveň neviditeľný, čím zaručuje súkromie chránenej osoby. Boh každému človeku posiela v okamihu počatia na pomoc osobného anjela strážcu. Sú neobyčajne krásni a mocní. Chránia nás, pomáhajú nám splniť naše poslanie na zemi, aby sme bezpečne prišli do našej vlasti – do neba.

Nemôžu rozhodovať za nás, preto problém nastáva, keď nepočúvame svojho bodyguarda, alebo sme s ním v konflikte. Napriek tomu nám zostáva verný.

Anjel strážny je náš najbližší pomocník a priateľ. Spoznáme ho v plnej nádhere – ak sa nám nezjaví skôr – po smrti. Tak ako na zemi, aj v nebi budeme spolu.

Skúsme si spomenúť na mnohé „náhody“ v našom živote, keď sme sa o vlások minuli smrti alebo veľkému nešťastiu. Náhody neexistujú.

Spomeňme si preto každý deň na svojho neviditeľného a verného priateľa. Prosme ho o pomoc, keď ideme na cesty, začíname šoférovať, keď ideme riešiť problémy vo vzťahoch, pred rozličnými skúškami, pri rozhodovaniach, keď musíme ísť „na koberec“… Mali sme problém, pri ktorom sme sa cítili byť osamelí? Už to tak nemusí byť.

Foto: Júlia Kubicová

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *