Home » Archives » V Dolných Orešanoch spoznávajú život Panny Márie

V Dolných Orešanoch spoznávajú život Panny Márie

Vo Farnosti Nanebovzatia Panny Márie v Dolných Orešanoch vznikla zaujímavá exteriérová expozícia, ktorá je venovaná úcte Panny Márie.

Autor: Ľuboš Kováč

Vo Farnosti Nanebovzatia Panny Márie v Dolných Orešanoch vznikla zaujímavá exteriérová expozícia, ktorá je venovaná úcte Panny Márie.

V týchto dňoch si veriaci v liturgickom kalendári pripomínali hneď niekoľko sviatkov ku cti Panny Márie, ktorá je patrónkou aj orešanskej farnosti. Správca farnosti, vdp. Miloš Zárecký, OT, pripravil na slávnosť Sedembolestnej Panny Márie nielen pre deti, ale aj pre všetkých farníkov netradičnú možnosť spoznať jednotlivé mariánske sviatky, ktoré sú vyobrazené na maľbách umiestnených v areáli kaplnky. Na priložených tabuľkách majú návštevníci areálu možnosť dozvedieť sa viac o daných liturgických sviatkoch.
Popri spoznávaní udalostí zo života Panny Márie môžu zároveň využiť prechádzku areálom pri kaplnke aj na modlitbu Zdravas’, Mária či svätého ruženca. 

Veriaci veľmi pekne ďakujú Dáši Dzurechovej za namaľovanie obrazov a všetkým, ktorí akokoľvek dopomohli k ich inštalácii. Obrazy plánujú ponechať v areáli do konca októbra a pozývajú rodičov s deťmi na túto spoznávaciu prechádzku do farnosti v Dolných Orešanoch.

Foto: Ľuboš Kováč

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *