Home » Archives » Príprava nového ročníka NTM 2023 za účasti zakladateľov

Príprava nového ročníka NTM 2023 za účasti zakladateľov

Pravidelné septembrové stretnutie dobrovoľníkov, spolupracujúcich na príprave a organizácii Národného týždňa manželstva, sa 1. októbra 2022 konalo v Liptovskom Mikuláši za účasti zakladateľov myšlienky a programu NTM – Richarda a Marie Kaneovcov z Veľkej Británie.

Autor: Mária Kohutiarová

Pravidelné septembrové stretnutie dobrovoľníkov, spolupracujúcich na príprave a organizácii Národného týždňa manželstva, sa 1. októbra 2022 konalo v Liptovskom Mikuláši za účasti zakladateľov myšlienky a programu NTM – Richarda a Marie Kaneovcov z Veľkej Británie.

sdr

Spoločné rozvinutie nosnej témy pre trinásty ročník NTM na Slovensku, hľadanie zaujímavých aktivít a možností, ako myšlienku dobrého manželstva posunúť čo najviac do spoločnosti, hľadali dobrovoľníci, ktorí sa angažujú v tomto diele po celom Slovensku. Témou budúceho ročníka bude jednoduché slovo „odkaz“, no svoj inšpiratívny odkaz o začiatkoch NTM vo Veľkej Británii prišli účastníkom porozprávať manželia Richard a Maria Kaneovci. Ich hľadanie, ako pomôcť zachrániť manželstvá, kde vyhasla či vyhasína iskra, sa v priebehu prvého roku zmenilo na program posilňujúci manželstvo a oslovilo päťsto evanjelických zborov v Britskom kráľovstve. Richard Kane hovoril aj o zázraku, ktorým sa Boh hneď na začiatku vložil do podpory tohto diela. Presne túto myšlienku doteraz považujú za dôležitú pri príprave NTM kdekoľvek: vložiť len svojich päť rýb a dva chleby a prosiť o požehnanie. Dnes je program NTM známy po celom svete a  pomáha budovať manželstvá pozitívnou výzvou pre tých, ktorí prejavia záujem. Osobitnosťou programu je ekumenizmus, ktorý spája organizátorov a dobrovoľníkov po celom svete, rovnako tomu bolo aj v Liptovskom Mikuláši. 

Foto: Mária Kohutiarová

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *