Home » Archives » Recenzia na knihu Vyhraj vojnu v mysli

Recenzia na knihu Vyhraj vojnu v mysli

Stalo sa vám už, že vám len jedna jediná myšlienka celkom „napadla“ vašu myseľ a zmocnil sa vás bezmocný strach a úzkosť? Alebo sa vám stáva, že rozmýšľate príliš veľa a o všetkom, starostíte sa niekedy aj zbytočne a nadmerne?

Autor: Soňa Krajčovičová

Stalo sa vám už, že vám len jedna jediná myšlienka celkom „napadla“ vašu myseľ a zmocnil sa vás bezmocný strach a úzkosť? Alebo sa vám stáva, že rozmýšľate príliš veľa a o všetkom, starostíte sa niekedy aj zbytočne a nadmerne? Ak ste aspoň na jednu otázku odpovedali kladne, tak kniha Vyhraj vojnu v mysli od Craiga Groeschela je práve pre vás.

„Myšlienky, ktorým venujeme najväčšiu pozornosť, napokon ovplyvnia náš život. A to, čím sa v mysli zaoberáme, formuje našu osobnosť.“ Tieto prvé slová knihy napísal pastor a zakladateľ cirkevného zboru Life Church Craig Groeschel. Je tiež autorom známej biblickej aplikácie YouVersion, ktorá je už aj v slovenskej verzii. Napísal pätnásť kníh, v slovenčine vyšli štyri, tvorí líderský podcast a je aj kľúčovou osobnosťou organizácie Global Leadership Network. 

Autor vyzýva čitateľov, aby sa nebáli odhaliť a vyhrávať vojnu v mysli, pretože to je jediný spôsob, ako viesť plnohodnotný, slobodný a radostný život, ktorý nám Boh pripravil. Kniha ponúka príbehy a zážitky samotného autora, ktoré sú prepojené s Božím slovom. Na konci jednotlivých kapitol sú naozaj účinné cvičenia k zmene nezdravého a vyčerpávajúceho zmýšľania. Autor tiež upozorňuje a oboznamuje s trikmi a falošnými hrami diabla, ktorý útočí na našu myseľ, aj keď si to neuvedomujeme.

Kniha spája Božie slovo aj s výsledkami psychológov a neurológov a číta sa celkom ľahko. Svoje životné príbehy autor dopĺňa vtipom a názornými ukážkami, čo vážnu tému jemne odľahčuje. Tak poďme spolu obnoviť svoju myseľ a zistiť, že deštruktívne myslenie nás nemôže zastaviť v šťastnom žití!

Partnerom tejto rubriky je vydavateľstvo Slovo života Bratislava

Foto: autorka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *