Home » Archives » Dobrovoľníci z Katarínky oslávili sviatok svojej patrónky

Dobrovoľníci z Katarínky oslávili sviatok svojej patrónky

Pri príležitosti sviatku svätej Kataríny Alexandrijskej sa v stredu 23. novembra 2022 uskutočnili svätokatarínske hody, organizované dobrovoľníkmi z projektu Katarínka. Stretnutie prebiehalo v priestoroch Kostola Zvestovania Pána a františkánskeho kláštora v Bratislave.

Pri príležitosti sviatku svätej Kataríny Alexandrijskej sa v stredu 23. novembra 2022 uskutočnili svätokatarínske hody, organizované dobrovoľníkmi z projektu Katarínka. Stretnutie prebiehalo v priestoroch Kostola Zvestovania Pána a františkánskeho kláštora v Bratislave.

Slávnosť, ktorá bola aj poďakovaním za ďalší rok fungovania Katarínky, sa začala svätou omšou o 19.30 h. Celebroval ju pomocný biskup Bratislavskej arcidiecézy Jozef Haľko a spevom ju sprevádzal katarínkovský spevácky zbor.

Poslednej tohtoročnej verejnej akcie Katarínky sa zúčastnilo približne 150 ľudí. Počas celého programu panovala radostná a príjemná atmosféra. Pre hostí dobrovoľníci pripravili občerstvenie v podobe chlebov s masťou a cibuľou spolu s teplým čajom. Pre účastníkov bol pripravený stánok, kde si za dobrovoľný príspevok mohli vybrať rôzne suveníry.

Svätokatarínske hody uzatvorili ďalšiu sezónu pre verejnosť. No už teraz sa všetci dobrovoľníci tešia na novú sezónu, ktorá sa začne Bielonedeľnou púťou.

Zdroj: o. z. Katarínka

Foto: Lucia Kráľová

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *