Home » Archives » Rada pre rodinu pri KBS predstaví nový program pre manželov

Rada pre rodinu pri KBS predstaví nový program pre manželov

V pondelok 28. novembra bol jeho tvorcami predstavený nový formačný program pre manželov na Slovensku v rámci online stretnutia.

V pondelok 28. novembra bol  jeho tvorcami predstavený nový formačný program pre manželov na Slovensku v rámci online stretnutia.

Ide o predstavenie jedinečnej príručky, ktorá vyjde aj tlačou a jej úlohou bude pomoc pri sprevádzaní manželov nielen po sobáši. Jej spolutvorcom je vdp. Renzo Bonneti, taliansky kňaz, známy aktívnou prácou s manželmi a programom Mysterio grande. Príručka tak odpovedá na výzvy k nestabilnosti a krehkosti situácie aj okolo sviatostných manželstiev a je určená tak pre kňazov, sprevádzajúce osoby, ako aj pre manželov samotných. Jej úlohou je voviesť do tajomstva a sprevádzať pri žití sviatosti manželstva. Preklad materiálu zabezpečili pracovníci Rady pre rodinu spolu so saleziánmi. Samotná Rada pre rodinu o materiáli hovorí: „Celá cesta je pritom originálna v tom, že sa uskutočňuje cez uvažovanie nad jednoduchými obrazmi, ktoré napomáhajú postupne vstupovať do hĺbky tohto veľkého tajomstva, ktorým je sviatosť manželstva. Manželia tak odhaľujú veľký diamant, ktorý vo sviatosti manželstva dostali, ktorý je schopný priniesť veľké svetlo do života rodín, spoločnosti i Cirkvi.“ Prezentácia programu 28. 11. 2022 odštartuje aj jej pilotné testovanie v slovenských podmienkach.

TO MTA informovala zo zdrojov Rady pre rodinu pri KBS Mária Kohutiarová

Foto: TK KBS

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *