Home » Archives » Trnavský arcibiskup Ján Orosch požehnal adventné vence veriacim

Trnavský arcibiskup Ján Orosch požehnal adventné vence veriacim

Na 1. adventnú nedeľu požehnal Mons. Ján Orosch adventné vence veriacich a slávil svätú omšu v katedrálnom Chráme svätého Jána Krstiteľa v Trnave.

Autor: Jana Kovács

Na 1. adventnú nedeľu, 27. novembra požehnal trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch adventné vence veriacich a slávil svätú omšu v katedrálnom Chráme sv. Jána Krstiteľa v Trnave.

V nedeľu 27. novembra, krátko predpoludním, celebroval trnavský arcibiskup Ján Orosch tradičnú nedeľnú svätú omšu v katedrálnom chráme, ktorá sa začala požehnaním adventných vencov. Spolu s ním koncelebroval na tejto svätej omši aj generálny vikár Peter Šimko.

Arcibiskup Ján Orosch otvoril homíliu, ktorou sa prihovoril veriacim, slovami o posledných časoch – o eschatologických veciach. Zdôraznil, že každý jeden z nás má vlastnú eschatológiu – vlastný koniec života. Zväčša pri myšlienkach na smrť prenikne človeka strach, avšak smrť je súčasťou ľudského života. „Som pripravený na večnosť? Som pripravený odísť z tohto sveta?“

Hlavný celebrant a kazateľ, trnavský arcibiskup Ján Orosch ďalej povzbudil veriacich pripraviť sa na príchod Pána Ježiša a nebrať na ľahkú váhu ani fatimské posolstvo: „Pokánie, pokánie, pokánie.“ A ani slová kazateľov, ktorí hovoria o záchrane života a chránenia sa od všetkého zlého. Pripomenul i sviatosť pomazania chorých.

Boh nás prijal za svoje adoptívne deti skrze Ježiša Krista a naším poslaním je predstavovať Ježiša Krista, hlásať pravú náuku Katolíckej cirkvi – aj za cenu nepochopenia a odsúdenia. Na záver svätej omše udelil trnavský arcibiskup Ján Orosch všetkým zúčastneným slávnostné požehnanie.

Foto: Jana Kovács

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *