Home » Archives » Ako sprevádzať deti sexuálnym dozrievaním?

Ako sprevádzať deti sexuálnym dozrievaním?

Prítomnosť a ľahký dosah internetu cez mobily a počítače prináša pre rodičov detí a tínedžerov novú výzvu: Ako ich formovať v zdravých postojoch k sexualite a uchrániť od rizikových návykov?

Autor: Mária Kohutiarová

Prítomnosť a ľahký dosah internetu cez mobily a počítače prináša pre rodičov detí a tínedžerov novú výzvu: Ako ich formovať v zdravých postojoch k sexualite a uchrániť od rizikových návykov?

Téma ľudskej sexuality, dozrievania a úcty k nej nie je stále ani v dnešných časoch podávaná včas, láskavo a pravdivo. Chýba odvaha rodičov, ktorí nie sú pripravení hovoriť so svojimi deťmi o týchto otázkach. Situácii nenahráva ani spoločenský a mediálny tlak, ako aj obrovská a ľahká dostupnosť pornografie prostredníctvom internetu a tlače. Napriek predstavám rodičov sa k nevhodným obrázkom a obsahu dostávajú už aj deti mladšie ako deväť rokov. Túto situáciu mapuje projekt Tlakový hrniec, ktorý je súčasťou práce Fóra života. Prostredníctvom živých debát s dospievajúcimi na školách a podcastov s odborníkmi ukazuje sexualitu v správnom obraze. Práve zo skúseností so študentmi a deťmi pripravuje knihu, ktorá pomôže rodičom rozprávať o sexualite a formovať deti v tejto oblasti. Každý rodič môže aktívne vstúpiť do jej prípravy, ak vyplní tento anonymný dotazník

Foto: tlakovyhrniec.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *