Home » Archives » Dobrá novina znovu ponúka možnosť koledovať

Dobrá novina znovu ponúka možnosť koledovať

Po dvoch pandemických rokoch sa koledníci Dobrej noviny počas Vianočného obdobia znovu vyberú od domu k domu, aby priniesli požehnanie pre projekty v Afrike.

Autor: Mária Kohutiarová

Po dvoch pandemických rokoch sa koledníci Dobrej noviny počas Vianočného obdobia znovu vyberú od domu k domu, aby priniesli požehnanie pre projekty v Afrike.

Tradícia koledníkov bola projektom eRka – „Dobrá novina“ oživená už pred dvadsiatimi ôsmimi rokmi a pokračuje aj týmto ročníkom. Okrem spevu  a vinšov je pridanou hodnotou koledovania v období Vianoc aj možnosť prispieť do projektov eRka. Hnutie podporuje projektami rozvoj komunít v Keni, Ugande, Južnom Sudáne a Etiópii. Z výťažkov predchádzajúcich ročníkov sa podarilo pomôcť podnikaniu, a tým aj zdroju príjmov farských skupín, zaplatiť neurochirurgické operácie detí či vybudovať centrum pre hendikepované deti v Ugande či Keni. Rovnako sa venujú aj vzdelávaniu žien či stavbe vodných čerpadiel v kritickej suchej zóne Turkany. Zapojiť do tohtoročného koledovania je ešte stále možné práve cez www.dobranovina.sk.

Foto: dobranovina.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *