Home » Archives » Oceňovanie manželov v Trnave

Oceňovanie manželov v Trnave

V rámci Národného týždňa manželstva, ktorý sa uskutočnil 7. – 14. februára 2022, bola možnosť nominovať manželské páry, ktoré spolu žijú už niekoľko desaťročí.

Autor: Michal Lipovsky

V rámci Národného týždňa manželstva, ktorý sa uskutočnil 7. – 14. februára 2022, bola možnosť nominovať manželské páry, ktoré spolu žijú už niekoľko desaťročí. Nominácie Centrum pomoci pre rodinu zbieral do 6. februára 2022 a získalo 40 nominácií za Trnavu a 19 nominácií za Piešťany.

Centrum pomoci pre rodinu toto oceňovanie realizovalo v spolupráci s mestom Trnava. „Vďaka nomináciám sme našli tri najstaršie páry z Trnavy, ktoré boli slávnostne ocenené za ich dlhoročný manželský zväzok, a jeden manželský pár IN MEMORIAM“ povedal Michal Lipovský z Centra pomoci pre rodinu. Oceňovanie sa uskutočnilo 8. marca 2022 v zasadačke trnavskej radnice za prítomnosti zástupcov a organizátorov Centra pomoci pre rodinu a za mesto viceprimátorka Eva Nemčovská. V rámci oceňovania boli prezentované rozhovory s ocenenými manželmi v ktorých sa ocenení zhodli, že je dôležité sa zosobášiť, byť si verní a prejavovať si lásku počas celého manželstva. Ocenená p. Bočková sa vyjadrila, že by sa nikdy zo svojim manželom nerozišla.  
Ocenení boli:
Ľudmila Pokorná a Michal Pokorný – 69 rokov manželstva
Magdaléna Šarmírová a Karol Šarmír – 68 rokov manželstva
Anna Bočková a Jozef Bočko – 66 rokov manželstva
IN MEMORIAM:
Ľudmila Slováková a Anton Slovák – za 69 rokov manželstva

Organizátorom oceňovania je Centrum pomoci pre rodinu a v meste Trnava sa takéto
podujatie realizovalo po tretíkrát. S nápadom oceňovať dlhotrvajúce manželstvá prišiel
Michal Lipovský z Centra pomoci pre rodinu v Trnave, vnímal to ako potrebu ukázať
mladým, že sa dá žiť v krásnom a dlhom manželskom zväzku aj niekoľko desaťročí.
„Tieto krásne manželské príbehy nám dávajú istú nádej a povzbudenie najmä nám, ktorí sme v manželstve len nejakých desať rokov, že máme čo robiť, aby sme dosiahli takýto krásny vek.“

Centrum pomoci pre rodinu bude štvrtý ročník realizovať aj budúci rok a veria, že sa uskutoční v čase keď je Národný týždeň manželstva teda vo februári. 
Podobné oceňovanie sa uskutoční aj v Piešťanoch 15. marca 2022 v priestoroch Mestskej knižnice v Piešťanoch o 14:00 hod.

Fotografie: archív CPPR

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *