Home » Archives » Cesto na koláč

Cesto na koláč

Nie, toto nie je typický predvianočný recept na koláč. Chcem sa s tebou podeliť o to, čo mi Pán Boh v posledných dňoch hovorí a ako to ovplyvnilo môj pohľad na veci okolo.

Autor: Michal Koricina

Nie, toto nie je typický predvianočný recept na koláč. Chcem sa s tebou podeliť o to, čo mi Pán Boh v posledných dňoch hovorí a ako to ovplyvnilo môj pohľad na veci okolo.

Počas celonočnej adorácie na duchovnej obnove spoločenstva mi Boh povedal jednu vetu, ktorej význam začínam chápať až s odstupom niekoľkých dní.

Aby si pochopil celý kontext, tak ti musím povedať, čo som prežíval týždne pred tým. Už niekoľko rokov slúžim Bohu v spoločenstve a z času na čas príde obdobie, keď zatúžim vidieť ovocie všetkej tej práce, všetkých malých skrytých služieb,  modlitieb a všetkého, čo je očiam neviditeľné, ale má veľký význam v očiach nebeského Otca. Potreboval som vidieť pokrok, zmenu, prichádzajúcu z neba.

A videl som. Prišla práve v tej jedinej vete, ktorá mi tak v mnohom zmenila pohľad na veci okolo. Pán Boh mi povedal: „Zamiesil by som cesto, ak by som nechcel upiecť koláč?“

Keď som nad týmto slovom rozmýšľal pár nasledujúcich dní, uvedomil som si, že som bol dovtedy trochu slepý. Akokeby som vôbec nevidel všetky tie dobré veci, ktoré sa diali aj v spoločenstve, aj v rodine, aj všade okolo… Wau. Zrazu mi to dalo obrovskú nádej, že v mojom okolí sa vlastne deje kopa dobrých vecí. Ako Boh požehnáva mňa aj moju rodinu, ako ľudia v spoločenstve objavujú a vstupujú do svojho poslania, ako začíname snívať o veľkých veciach, o ktorých sme nikdy predtým nerozmýšľali.

Robil by Otec všetky tieto pozitívne veci, ak by to všetko nechcel posunúť ešte ďalej? Zamiesil by si cesto na koláč a nechal ho niekde v špajzi? Myslím si, že nie. Cesto je na to, aby z toho vzniklo niečo chutné a sladké.

Dnes mám veľkú nádej, lebo vidím, že všetky dobré veci v mojom okolí, niekam smerujú. Že to Boh nerobí „len tak“. On tým sleduje omnoho väčší cieľ. Viem, že z toho všetkého vznikne “chutný koláč”.

Chcem ťa pozvať, aby si sa počas tohto adventu pozrel na svoj život, na tvoje životné okolnosti a ďakoval Pánu Bohu za všetko dobré, čo sa už udialo alebo čo sa deje. A ak možno čakáš na viditeľné ovocie tvojich modlitieb či služby, skús sa pozrieť na aktuálne veci ako na cesto, z ktorého Boh upečie niečo ešte lepšie!

Žehnám ti, aby si objavil všetky dobré veci, ktoré pre teba Boh robí!

Ilustračný obrázok: Unsplash

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *