Home » Archives » Sestry saleziánky pripravili kurzy o rozlišovaní povolania

Sestry saleziánky pripravili kurzy o rozlišovaní povolania

Od septembra sa pre dievčatá začínajú kurzy o rozlišovaní povolania, ktoré pripravujú sestry saleziánky. Je možné sa na ne prihlasovať.

Autor: Soňa Krajčovičová

Od septembra sa pre dievčatá začínajú kurzy o rozlišovaní povolania, ktoré pripravujú sestry saleziánky. Je možné sa na ne prihlasovať.

Kurz GPS a PS prebieha počas školského roka a dievčatá sa na ňom môžu venovať svojej osobe a duchovnému životu. Môžu porozumieť sebe, odhaliť zmysel života v spolupráci s Bohom a tak rozlíšiť povolanie v Božom pláne.

V septembri bude na prvom stretnutí (17. 9.) záujemkyniam predstavený program a úlohy. Tak sa môžu rozhodnúť, či chcú do programu vstúpiť záväzne počas jedného roka. Počas roka prebehne päť stretnutí, ktoré by mali byť vhodné aj pre dievčatá navštevujúce vysokú školu. Dve z nich sú online, čo môže predstavovať finančnú aj časovú výhodu. Termíny sú cez víkend a sú nasledovné: 23. 9., 11. 11., 3. 2., 17. 3., 9. 6. Pomedzi kurzy sa realizuje komunikácia cez Messenger a dievčatá sú sprevádzané. Hlavné témy sú povolanie k životu, povolanie kresťan a povolanie v Cirkvi.

Na kurz sa môžu prihlásiť dievčatá z celého Slovenska vo veku od 18 do 26 rokov so záujmom o obsah tohto kurzu.

Prihlasovanie prebieha cez prihlasovací formulár, ktorý je na FB stránke GPS saleziánky, na IG sestry saleziánky alebo cez mail gps.fma@gmail.com. Potrebné inštrukcie budú zaslané tímom sestier. Prihlasovanie bude sprístupnené do 17. 9. alebo podľa záujmu. Kurz je určený pre malú stabilnú skupinu 15 – 17 dievčat.

Kurz je určený pre dievčatá, ktoré vnímajú povolanie k zasvätenému životu, chcú sa zorientovať a bližšie spoznať rehoľné povolanie. Do kurzu sa dá vstúpiť kedykoľvek počas roka, ale jeho súčasťou sú minimálne štyri víkendové stretnutia a víkendové pobyty v komunitách sestier.

zdroj: saleziani.sk

Foto: saleziani.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *