Home » Archives » Kráčajte po ceste viery plnej dôvery a oslobodenia od Zlého

Kráčajte po ceste viery plnej dôvery a oslobodenia od Zlého

21 dní s Michalom Archanjelom, Modlite sa za svoje oslobodenie, Mathieu-Modeste Kpodehoto, 2021, Zachej.sk – duchovný boj, pobožnosti.

Autor: Bea Špaková

21 dní s Michalom Archanjelom, Modlite sa za svoje oslobodenie, Mathieu-Modeste Kpodehoto, 2021, Zachej.sk – duchovný boj, pobožnosti.

Svätý Michal Archanjel je veľmi silným spoločníkom v boji proti zlu. Je pripravený bojovať aj po našom boku a poraziť zlo v našich životoch. Podobne ako viedol 21-dňový zápas voči kniežaťu Perského kráľa, aby oslobodil proroka Daniela, pozýva aj nás spolu s ním bojovať 21 dní za naše oslobodenie. 

Predtým ako sa začneme modliť túto 21-dňovú pobožnosť, potrebujeme sa pripraviť na boj, protivenstvá aj na prekážky, ktoré budeme na ceste mať. Je potrebné pomodliť sa všetkých 21 dní, avšak je možnosť rozdeliť si to na šesť, deväť a šesť dní, ako som to urobila aj ja, aby som to zvládla so všetkými povinnosťami.

Táto modlitba je určená za oslobodenie najmä toho, kto sa ju modlí, ale nabáda nás k tomu, aby sme pomáhali iným, či už modlitbou, alebo skutkami milosrdenstva. Aby naša láska neostala lewn pre nás, ale ponúkala sa ďalej.

Cieľom pobožnosti je posilniť dôveru a vzťah s Najsvätejšou Trojicou, napraviť vzťahy s blížnymi, počas deviatich dní sa modliť za vlastné oslobodenie, posilniť vieru a vyhlásiť víťazstvo v Ježišovom a Máriinom mene. Kniha je cirkevne schválená.

Počas týchto 21 dní som cítila mnohé pokušenia, ktoré som potrebovala zvládnuť, a keď som sa utiekala v modlitbe k Ježišovi a Panne Márii, pomohlo mi to vyhrávať aj ťažké boje. Už teraz viem, že túto modlitbu sa chcem pomodliť ešte raz, aby som sa viac priblížila k Bohu a kráčala po ceste viery, nádeje a najmä víťazstva nad zlom, ktoré je už dávno porazené a nemá nad nami žiadnu moc, ak mu ju nedáme.

Veľmi sa mi páčilo, že modlitba je zložená z viacerých dôležitých častí. Na začiatku je úryvok alebo príbeh, ktorý nás pozýva ponoriť sa do tajomstva modlitby, a spytovanie svedomia, ktoré by malo byť súčasťou každodenného života. Nechýba v nej ani Božie slovo v podobe úryvkov zo Svätého písma, čas na zamyslenie a rozjímanie, modlitba nielen k svätému Michalovi Archanjelovi, ale aj Panne Márii – a silné prepojenie so Svätým písmom. 

Ak túžite posilniť svoju vieru, cítite, že duchovne padáte, a chcete rásť, ponorte sa do modlitby s Michalom Archanjelom a vydajte sa na cestu viery.

Partnerom tejto rubriky je vydavateľstvo Zachej.sk

Foto: slovenskydohovorzarodinu.sk/zachej.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *