Home » Archives » O tom, že ku každému víťazstvu potrebujete mať správnu stratégiu a prostriedky

O tom, že ku každému víťazstvu potrebujete mať správnu stratégiu a prostriedky

Vojnový kabinet – modlitba je mocná zbraň (v origináli War Room), natočený v roku 2015 v USA, dĺžka 120 min, podľa scenára Alexa Kendricka a Stephena Kendricka, v hlavných úlohách hrajú: T. C. Stallings, Priscilla C. Shirer, Karen Abercrombie.

Autor: Bea Špaková

Vojnový kabinet – modlitba je mocná zbraň (v origináli War Room), natočený v roku 2015 v USA, dĺžka 120 min, podľa scenára Alexa Kendricka a Stephena Kendricka, v hlavných úlohách hrajú: T. C. Stallings, Priscilla C. Shirer, Karen Abercrombie.

Príbeh sa začína rozprávaním a úvahami pani Kláry, v ktorých priznáva, že často ani nevieme, proti komu bojujeme. Kto je teda náš skutočný protivník? Proti komu zvádzame naše boje? Pani Klára nám prinesie odpoveď na tieto a aj na mnohé ďalšie otázky.

Postupne spoznávame aj príbeh manželov Jordanovcov. Tony pracuje ako predajca a Elizabeth je realitná maklérka. Ich manželstvo sa však pomaly, ale isto začína rozpadávať. Elizabeth je postavená pred ťažké situácie a jej manžel všetko len komplikuje a neuvedomuje si dôsledky svojich slov a činov.

Celý tento príbeh sa začne posúvať od momentu, ako Elizabeth spozná pani Kláru, ktorá pre ňu nebude len zákazníčkou, ale stane sa jej blízkou kamarátkou. Veľmi ma oslovilo, ako pani Klára túži posúvať svoje získané skúsenosti a múdrosti o boji ďalej. Rozhodla sa, že o svojom vojnovom kabinete povie Elizabeth. Chce jej pomôcť oživiť vieru a prebudiť v nej bojovníčku vzhliadajúcu k Bohu v každej situácii.

Veľmi sa mi páči, ako jednoducho a prakticky je vo filme vysvetlená viera aj modlitba. Celý príbeh krásne opisuje fungovanie duchovného života. Ukazuje, čo je potrebné spraviť a obetovať, aby prišlo víťazstvo. Upozorňuje na skutočnú silu modlitby aj spoločenstva.

Film poukazuje aj na to, že je potrebné čerpať múdrosť od starších a skúsenejších, preto nezahadzujme túto možnosť a nechajme sa poučiť tými, ktorí toho prežili viac. Taktiež nám ukazuje silu modlitby a Božiu prítomnosť v každej chvíli. V živote zvádzame rôzne duchovné boje, či už ľahšie alebo ťažšie, no základom boja je úprimný rozhovor s Bohom, teda modlitba a uvedomenie si Božej prítomnosti.

Prajem vám príjemný čas s filmom a najmä posun vo viere, aby mohla rásť a zvládať každodenné boje silou modlitby. Pamätajte, k víťazstvám nikdy neprichádza náhodou.

Foto: By Sony Pictures Entertainment – impawards.com, wikipedia.org

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *