Home » Archives » Anketa: Očakávanie daru

Anketa: Očakávanie daru

Autor: Soňa Krajčovičová

V decembrovej ankete o tehotenstve sme sa pýtali budúcich mamičiek tieto otázky: „Čo pre vás znamená nosiť pod srdcom dieťa?“ „Je pre vás materstvo darom?“ „Ako vnímate obdarovanie životom?“ Ich odpovede sú rôzne a plné emócií. Boh bol taký štedrý, že chcel, aby sa stali mamami, no nie vždy je to pre ne ľahké. Ale všetky sa zhodli na jednej pravde, že je to veľké požehnanie.

Martina: Čoraz viac si uvedomujem, že materstvo nie je samozrejmosť, preto ho vnímam ako jeden z najväčších darov vo svojom živote. Je pre mňa pozvaním do spolupráce s Otcom, ktorý je pôvodcom života, no zároveň nám dáva príležitosť podieľať sa na tomto stvoriteľskom diele. Rozhodli sme sa toto pozvanie prijať a vstúpiť do pre nás zatiaľ neznámeho dobrodružstva, no už teraz sa teším na to, čo do našich životov prinesie. Aj keď to nemusí byť vždy jednoduché a podľa našich predstáv, verím, že všetky dary, ktoré nám Boh dáva, sú dobré. Veľmi dobre si uvedomujem aj naše slabosti a obmedzenia, ale zároveň viem, že s Božou pomocou sa nám podarí naplniť toto naše poslanie. A práve rodičovstvo je požehnaním, ktoré nám dáva omnoho viac, ako berie.

Michaela: Pre mňa znamená materstvo požehnanie, radosť z toho, že nám Pán Boh stále verí. Dieťa je dar. Kontakt s ním a to, že ho môžem nosiť pod srdcom, je pre mňa krásny pocit, keď si uvedomujem, akí sme od seba závislí. 

Mária: Nosiť dieťa je pre mňa darom a požehnaním. Najmä v dnešnej dobe, keď čoraz viac párov túži mať deti a nemá ich. Som za tento dar veľmi vďačná a materstvo je pre mňa darom.

Lucia: Nosiť dieťa pod srdcom pre mňa znamená nesmiernu fyzickú záťaž a nepohodu – kvôli niekoľkomesačným nevoľnostiam – a zároveň vďaku a radosť, že viem, že to absolvujem pre vyššie dobro. Že vďaka tomu budeme môcť mať bábätko. Ale je to náročné obdobie, ktoré by som určite nezaradila k najkrajšiemu obdobiu svojho života. Materstvo je pre mňa obrovským darom, zmyslom a naplnením.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *