Home » Archives » Januárové číslo časopisu Moja Trnavská arcidiecéza

Januárové číslo časopisu Moja Trnavská arcidiecéza

Januárové číslo sa nesie v znamení synody a téma je Spoločne kráčajme k cieľu. Otec Dušan Kolenčík pomôže pochopiť, čo to vlastne synoda je.

Autor: Soňa Krajčovičová

Moja Trnavská arcidiecéza je spoločensko- duchovný časopis, ktorý je možné nájsť každú druhú nedeľu v mesiaci vo farnostiach Trnavskej arcidiecézy. Vydáva ho Trnavská arcidiecéza v spolupráci s občianskym združením Lifestarter od septembra 2021.
Ponúka 36 strán zaujímavého, informačného aj inšpiratívneho čítania, ktoré sa dá kúpiť za dobrovoľný príspevok (náklady na tlač sú 50 centov). Jednotlivé rubriky prinášajú niečo mladým, deťom aj starším. Januárové číslo sa nesie v znamení synody a téma je Spoločne kráčajme k cieľu. Otec Dušan Kolenčík pomôže pochopiť, čo to vlastne synoda je. Rubrika Buditelia odkrýva štyri strany života otca Ivana Ružičku – sekretára Konferencie biskupov Slovenska. Kompletný rozhovor je dostupný v aplikácii Spotify. Tip na film prináša krátky, ale hlboký film Cirkus motýľ. Kniha 40 dní duchovného boja napísaná otcom Piotrom Glasom je inšpiráciou už podľa názvu. Nová rubrika ABÚ zblízka pokračuje v predstavovaní Arcibiskupského úradu v Trnave. Svedectvo predstavuje silný životný príbeh Jozefa Hrenáka a jeho obrátenia k Bohu a Panne Márii. Rubrika Farnosť zavedie do Farnosti Ružindol a predstaví život v nej. Svätý František Saleský „rozpráva“ o svojom živote a jeho povolaní byť s Bohom. Kroky Dobrého diela vedú do útulku u svätého Martina v Jaslovských Bohuniciach. Deti i dospelí si nájdu niečo typické pre zimné obdobie – 5 tipov do snehu. Súťaž pre všetkých je o knihu 40 dní duchovného boja. Netreba sa báť zapojiť. Stačí povedať, aké predsavzatie si čitateľ dal do nového roka.
Čitatelia časopisu sa môžu jednoducho zapojiť do tvorenia obsahu a poslať správu, tip na Buditeľa, Kresťana v spoločnosti, reportáž, či čokoľvek a kohokoľvek v ich okolí. Čitatelia môžu tiež sledovať časopis a aj jej redaktorov na instagrame: moja_trnavska alebo na web stránke: www.mojatrnavska.sk
Fotografie: Michal Koricina

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *