Home » Archives » Recenzia na knihu: Je za tým Boh, druhý diel

Recenzia na knihu: Je za tým Boh, druhý diel

Keď som prvýkrát brala túto knihu do ruky, podľa obálky som hneď vedela, že to bude hlboká kniha, ktorá nezanechá človeka chladného. Bola to doslovne jazda na horskej dráhe životných príbehov obyčajných ľudí, ktorí nechceli ostať ticho, ale túžili ohlasovať Boha a jeho nehasnúcu lásku voči všetkým ľuďom.

Autor: Soňa Krajčovičová

Keď som prvýkrát brala túto knihu do ruky, podľa obálky som hneď vedela, že to bude hlboká kniha, ktorá nezanechá človeka chladného. Bola to doslovne jazda na horskej dráhe životných príbehov obyčajných ľudí, ktorí nechceli ostať ticho, ale túžili ohlasovať Boha a jeho nehasnúcu lásku voči všetkým ľuďom. Túžili povedať, že aj keď je život ťažký a krutý, Boh sa nám neotáča chrbtom. Boh dopustí, ale neopustí. Len chce, aby sme mu dôverovali.

Don Jacobson, americký spisovateľ, bývalý vlastník vydavateľstva a úspešný autor dvoch dielov knihy Keď Boh robí citronádu, vytvoril v spolupráci s rádiom K-LOVE už druhý diel tejto knihy, ktorá pomôže človeku znovu obnoviť svoju vieru a dôveru v Boha. Niektoré veci a situácie v živote sa nedajú pochopiť. Sú jednoducho dôkazom Božej lásky a prítomnosti. Boh nekonal zázraky kdesi ďaleko a iba v minulosti, keď chodil po tejto zemi. On ich koná denne v životoch každého z nás, len musíme otvoriť oči. 

Kniha sa číta ľahko a patrí do rúk každého človeka, ktorý na svojej ceste stratil silu a potrebuje doplniť palivo. Strana za stranou núti zatajiť dych a pokračovať ďalej. Ponúka dávku nádeje, že aj keď máme pred sebou najťažší orech, s Bohom ho dokážeme rozlúsknuť. Ako napríklad tu: „Otca začali operovať, no už po hodine som videla, ako ku mne kráča lekár. Začala som panikáriť a báť sa najhoršieho, no to, čo mi povedal, ma úplne šokovalo. Nemôžem nájsť žiadne stopy rakoviny. Nič tam nie je.“

Teraz sa už stačí len pohodlne usadiť a prichystať si vreckovky, pretože sa začína jazda plná sĺz a smiechu súčasne.

Fotografie: kumran.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *