Home » Archives » Redaktori troch kresťanských redakcií sa školili v Galante

Redaktori troch kresťanských redakcií sa školili v Galante

Pravidelné štvrťročné vzdelávanie redakčného tímu diecézneho časopisu Moja Trnavská arcidiecéza sa 14. 9. 2022 rozšírilo o členov redakcie Rádia Mária a portálu slovoplus.sk. Vzdelávania sa tak zúčastnilo jedenásť pracovníkov redakčných tímov.

Autor: Mária Kohutiarová

Pravidelné štvrťročné vzdelávanie redakčného tímu diecézneho časopisu Moja Trnavská arcidiecéza sa 14. 9. 2022 rozšírilo o členov redakcie Rádia Mária a portálu slovoplus.sk. Vzdelávania sa tak zúčastnilo jedenásť pracovníkov redakčných tímov.

Pracovné nasadenie sa začalo formačnou časťou, v rámci ktorej účastníci hľadali presah života, diela pápeža Jána XXIII. a posolstva pápeža Františka k tohtoročnému Svetovému dňu masmédií do svojej bežnej redakčnej práce. V oboch prípadoch bolo inšpirácie veľmi veľa, no kľúčovými slovami sa stalo počúvanie, pokora, ľudskosť a prijatie. Po krátkej prestávke s kávou pokračovalo vzdelávanie vstupom Martina Ližičiara, šéfredaktora portálu slovoplus.sk, ktorý priniesol praktické odporúčania a smernice na prípravu dobrého rozhovoru. V prestávke po prvom bloku prezentácie sa účastníci presunuli do Kostola sv. Štefana Uhorského, kde sa spojili s poslucháčmi Rádia Mária pri slávení svätej omše celebrovanej vdp. Martinom Jarábkom, programovým riaditeľom rádia. Druhá časť vstupu Martina Ližičiara zamerala pozornosť na zaujímavý perex a pútavý, no nie bulvárny nadpis, ako aj na podtitulky a odporúčania pre tvorbu dobrého rozhovoru. Spoločný obed všetkých zúčastnených sa niesol v atmosfére prijatia a záujmu. Zvyčajná popoludňajšia prax po losovaní stanovísk troch tímov priniesla zaujímavé podnety a námety do ďalšej práce, ktoré všetci zhrnuli v spoločnom záverečnom zdieľaní sa.

Účastníci sa zhodli na potrebe a ochote znovu porásť vo svojej odbornosti pri prinášaní tém viery a evanjelia prostredníctvom médií. Najbližšia formácia a vzdelávanie bude koncom novembra vo Vrbovom, témou budú sociálne siete, fotografia a video.

Foto: Morees Gaggi

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *