Home » Archives » Saleziáni don Bosca pripravili reláciu Viera do vrecka s najnovšou témou Výchova s mobilom v ruke?

Saleziáni don Bosca pripravili reláciu Viera do vrecka s najnovšou témou Výchova s mobilom v ruke?

TV Lux vysiela každý mesiac okrem leta krátku reláciu s názvom Viera do vrecka, ktorá sa zaoberá rôznymi témami. Septembrovou témou bola výchova detí a používanie mobilov.

Autor: Soňa Krajčovičová

TV Lux vysiela každý mesiac okrem leta krátku reláciu s názvom Viera do vrecka, ktorá sa zaoberá rôznymi témami. Septembrovou témou bola výchova detí a používanie mobilov.

V utorok 27. septembra vysielala TV Lux krátku reláciu, ktorú pripravili Saleziáni don Bosca. Zakladateľ digitálnej agentúry Peter Šebo v nej radí rodičom, ako zvládať výchovu detí vo svete nových technológií a mobilných telefónov: „Úlohou nás rodičov je prekonať sa a snažiť sa technológiám porozumieť. Začať sa s deťmi rozprávať, čo na internete pozerajú, koho sledujú, čo ich zaujíma, pozrieť si to s nimi a spoločne zvážiť, či je toto pre ne vhodný obsah.“ Barbora Okruhľanská, riaditeľka marketingovej agentúry, v relácii rozpráva o nastavení digitálnej a nedigitálnej zóny v domácnosti. Tiež sa spolu s Petrom Šebom zhodli na tom, že rodičia často vnímajú mobily v rukách detí ako zlé, čo nie je pravda, ak im ukážu, na čo všetko ich môžu užitočne využiť. Pripomenula aj nástrahy internetu, ktoré môžu mať zlý vplyv na dieťa. Rodičom radí viesť s deťmi o všetkom otvorene a úprimne rozhovor. Václav Fautus prináša do relácie pohľad rodiča.

Relácia sa dá pozrieť v archíve TV Lux alebo na YouTubovom kanáli saleziáni pod názvom: Viera do vrecka – Výchova s mobilom v ruke?

Link na video: www.youtube.com

Zdroj: www.saleziani.sk

Foto: pixabay.com, www.youtube.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *