Home » Archives » Zomrel známy exorcista Elias Vella

Zomrel známy exorcista Elias Vella

V pondelok vo veku 81 rokov sa narodil pre nebo páter Elias Vella. Bol kňazom, ktorý otvorene hovoril o pôsobení Zlého dokonca aj v televíznej šou Maltas Today‘s.

Autor: Monika Koláriková

V pondelok vo veku 81 rokov sa narodil pre nebo páter Elias Vella. Bol kňazom, ktorý otvorene hovoril o pôsobení Zlého dokonca aj v televíznej šou Maltas Today‘s.

Páter Vella sa narodil 28. 2. 1941 v Saint Paul’s Bay na Malte. Bol vysvätený za kňaza v roku 1964 a patril k františkánskemu – minoritskému rádu. Študoval na Lateránskej univerzite katechetiku a teológiu. V rokoch 1980 – 1986 bol provinciálnym predstaveným františkánov minoritov na Malte, v rokoch 1986 – 1993 arcibiskupským delegátom pre rehoľný život na Malte. Na národnom inštitúte pre cirkevné a rehoľné štúdiá dvadsaťštyri rokov prednášal dogmatickú a pastorálnu teológiu a neskôr tam pôsobil ako sekretár, rektor a prezident.

Páter Vella bol veľmi známym exercitátorom a slúžil aj v službe vnútorného uzdravenia. Od roku 2007 navštevoval aj našu krajinu, viedol niekoľko seminárov zameraných na vnútorné uzdravenie na Katolíckej univerzite v Ružomberku, ako aj v rôznych farnostiach. Jeho posledná návšteva Slovenska bola v roku 2019. Napísal aj množstvo kníh, do slovenčiny boli preložené niektoré z nich, ako napríklad Ježiš môj uzdravovateľ, Výstup na horu manželstva, Ježiš môžeme sa porozprávať a mnohé iné. 

Foto: wikipedia.org

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *