Home » Archives » Čo počúvajú redaktori časopisu Moja Trnavská arcidiecéza?

Čo počúvajú redaktori časopisu Moja Trnavská arcidiecéza?

Hudba je skvelá pomoc na rozbúrené ťaživé myšlienky, náročné životné situácie, ale aj na bežné denné počúvanie, či relaxovanie.

Autor: Soňa Krajčovičová

Hudba je skvelá pomoc na rozbúrené ťaživé myšlienky, náročné životné situácie, ale aj na bežné denné počúvanie, či relaxovanie. Preto som sa pýtala našich redaktorov časopisu Moja Trnavská arcidiecéza, akých majú obľúbených interpretov, piesne, ale aj hudobný vkus. Možno tam nájdete niečo na inšpiráciu.


Mária – šéfredaktorka
Najčastejšie počúvam dobrú filmovú symfonickú hudbu, top v mojom rebríčku je Enrico Morricone, ale rada si teraz púšťam aj hudbu z Narnie. Nepohrdnem ani poctivou dobrou chrámovou klasickou hudbou/spevom, či gospelom. Mám rada napríklad chorál Anima Christi, v štvorhlase, rovnako aj Spirituál Kvintet (už neexistujúci, škoda) a ich spirituál Freedom. No nevyhýbam sa ani tomu, čo je na Slovensku – a tak rada počúvam Verný Boh, či iné, podľa potreby, nálady a času. Aj keď nemám hudobné vzdelanie, pri práci v zbore (v MT za mlada a teraz v Cíferi) sa mi veľa dostalo od hudobníkov, takže som dosť náročný „konzument“ hudby. Je pre mňa priestorom, kde sa má sýtiť nielen ucho, psychika, ale aj duša. Teším sa, že naše deti to berú rovnako! Samozrejme, radi si pustíme aj klasickú českú country alebo hity, ktoré majú myšlienku a skvelú hudbu, napríklad aj Meky Žbirka.


Michal – grafik
V posledných dňoch rád počúvam nový album BCC Worship „Narodený“, ktorý v sebe nesie nielen kus vianočnej atmosféry, ale aj modlitby chvál. Zaujímavou novinkou bol pre mňa aj album Peace, Vol. II., ktorý ponúka pomalé verzie známych piesní amerických interpretov. No a netreba zabudnúť na Josha Baldwina, ktorého texty piesní sa mi neraz spájajú s mojimi aktuálnymi situáciami (ak by ste po ňom siahli, určite si vypočujte pieseň Abraham alebo Evidence).


Morees – koordinátor
Veľmi rád počúvam skupinu Heartbeat a moje najobľúbenejšie piesne sú Oblečiem si chválu a Milosťou žijem. Teraz si púšťam aj vianočné pesničky napríklad od Dominiky Mirgovej – Šťastné a Veselé. Ešte počúvam/pozerám na facebooku krátke videá od otca Jozefa Haľka.


Jakub – redaktor
Vo všeobecnosti počúvam všetky žánre aj druhy piesní. Ak mám povedať niečo konkrétne, tak z gospelu je to anglická pieseň I wanna say thank you a zo svetskej hudby asi najkrajšia a moja najobľúbenejšia pieseň je česká Proměny. Tiež počúvam lovesongy, či už československé alebo anglické.


Zuzka – jazyková korektorka
Mojím obľúbeným playlistom sú všetky piesne od Dominiky Gurbaľovej. Tiež worship od Martina Smitha. A v neposlednom rade The piano guys a soundtracky z filmov či muzikálov, napríklad Bedári.


Zuzka – redaktorka
Do môjho hudobného vkusu patrí rozmanitý mix, idúci cez chvály, piesne s hlbokou myšlienkou, až po rytmický pop. Niektoré piesne prehĺbia pokoj, iné dopomôžu k vyblázneniu sa.:) Momentálne sú mojimi obľúbenými interpretmi Martin Smith s worship, Heartbeat, Beckah Shae, Crowder, ale aj Tate McRae a zaujali ma aj niektoré z nových skladieb Miley Cyrus alebo Julie Michaels.


Soňa – redaktorka
Som veľmi veľký hudobný nadšenec a hudbu počúvam dennodenne – pri cestovaní, upratovaní, pečení, či čomkoľvek. Rada chodím aj na hudobné festivaly. Počúvam veľa žánrov a nemám problém s ničím. Spievam aj v speváckom zbore v našom kostole a mojou najobľúbenejšou pesničkou je Nie si sám, ale aj Duchu Svätý si tu vítaný. Moja najobľúbenejšia skupina je BTS a ich pieseň Spring day a Dynamite. Ďalej si rada pustím Imagine Dragons, OneRepublic či Alvara Solera a mnohých ďalších. Mám rada naozaj všetko – tanečné hity, pomalé bolestivé piesne, ľudovky alebo aj elektroniku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *